Verdwenen Van Gogh komt boven water

De Sterrennacht van Van Gogh maakt deel uit van de reeks CREDITS: MoMa NY

Een sinds 40 jaar vermist werk van Vincent van Gogh is terug gevonden na een grote inbeslagname-actie onder Spaanse belastingfraudeurs. Het werk werd vorig jaar al gevonden, maar pas recent kwam de Spaanse belastingdienst er na onderzoek door deskundigen achter dat het werk het vermiste werk van Van Gogh was. 

Het betreffende werk heet Cipres, lucht en platteland en is een landschap met cipressen dat de Nederlandse schilder maakte rond 1889 in Zuid-Frankrijk. Van Gogh maakte meerdere van zulke landschappen waaronder de beroemde Sterrennacht. In totaal werden 542 kluizen onderzocht in het kader van het onderzoek. Het werk van Van Gogh werd in december 2013 in één van de kluizen aangetroffen. Volgens de Spaanse krant El Mundo werd het werk 40 jaar geleden meegenomen vanuit het Instituut voor Kunstgeschiedenis van de Universiteit van Wenen. Sindsdien was het spoorloos. Volgens de eigenaar van de kluis was het doek in 2010 in bewaring genomen voor een buitenlandse miljardair. Onderzocht wordt nog hoe het werk in de kluis is terecht gekomen en of het destijds is gestolen.

 

Lees ook:Is het echt een vervalste Monet?
Lees ook:Van Gogh Museum is klaar voor Munch:Van Gogh
Lees ook:Vroeg werk van Salvador Dalí na 26 jaar authentiek verklaard
Lees ook:De Van Gogh van de toekomst, gemaakt op de computer
Lees ook:Vincent van Gogh verloor oor door degen Gauguin

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>