Axel Vervoordt Gallery opent vestiging in Hongkong

Axel Vervoordt Gallery Hongkong opent met El Anatsui POSTER: Axel Vervoordt Gallery

De Axel  Vervoordt Gallery in Antwerpen opent per 13 mei aanstaande een dependance in Hongkong. De vestiging in Hongkong is een extra tentoonstellingsruimte en moet gezien worden als een verlengstuk van de bestaande galerie in Antwerpen. Er zal in Hongkong een complementair programma getoond worden met speciale geautoriseerde werken. De vestiging moet een belangrijk platform gaan vormen voor internationaal befaamde kunstenaars. 

Het doel is deze kunstenaars een mogelijkheid te bieden te participeren in de sterk veranderende kunstcultuur in Azië. De nieuwe ruimte zal gerund worden door de Koreaanse Mi Jeong Kim. Axel Vervoordt Gallery wil met de dependance zelf meer binding creëren met Aziatische kunstenaars. De tentoonstellingen die op de rol staan in Hongkong zullen dan ook van gerenommeerde artiesten zijn, maar ook werken van jongere en opkomende kunstenaars worden hier getoond. De vestiging in Hongkong zal geopend worden met een serie van drie werken van de Afrikaanse kunstenaar El Anatsui. Deze in 1944 in Ghana geboren kunstenaar hanteert binnen zijn kunst een vast thema, namelijk de zoektocht naar een sociale en persoonlijke identiteit. Hij onderzoekt via zijn kunst onder meer de erosie, de overleving en de transitie van tradities. De meeste creaties van El Anatsui bestaan uit materialen die ooit ontworpen waren met een ander doel. In zijn kunst hergebruikt hij dan ook diverse materialen en realiseert zo iets nieuws zonder de geschiedenis van het materiaal aan te tasten.

Volgens Boris Vervoordt, directeur van de Axel Vervoordt Company, is de keuze voor Hongkong een logische geweest. Als gevolg van het succes van de galerie in Antwerpen hadden we de opening van een eerste internationale vestiging al een tijdje op de agenda staan. Hongkong is de meest logische locatie, van waaruit wij de artistieke dialoog tussen Oost en West kunnen blijven ontdekken. Deze dialoog staat centraal binnen onze organisatie.”

Wie Hongkong iets te ver weg vindt, in Antwerpen blijft de vestiging van Axel Vervoordt Gallery gewoon open. Op dit moment loopt hier een tentoonstelling van Gutai-kunstenaar Tsuyoshi Maekawa. Deze tentoonstelling is nog te bezichtigen tot en met 3 mei aanstaande.

Lees ook:Kunst met spijkers: de kwetsbaarheid van Günther Uecker
Lees ook:Wie bezit kunst van schilder Daan van Driel?
Lees ook:Grafische kunst van Munch, Goya en Rops in nieuw museum Antwerpen
Lees ook:Brusselse kunstbeurs BRAFA’12 opent binnenkort
Lees ook:Kunst proeven in Antwerpen: Antwerp Art Weekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>