World Press Photo-tentoonstelling in Nieuwe Kerk trekt al 12.000 bezoekers

World Press Photo of the Year 2013
John Stanmeyer, USA, VII for National Geographic

De eerste tien dagen van de tentoonstelling World Press Photo 14 heeft De Nieuwe Kerk Amsterdam al ruim 12.ooo bezoekers mogen verwelkomen. Op de nieuwe startlocatie van de wereldtour trekt de expositie daarmee meer aandacht dan vooraf was verwacht.

Aan de hand van ruim 150 indrukwekkende persfoto’s van 53 prijswinnaars biedt de tentoonstelling een fotografische wereldreis over alle continenten en langs de meest uiteenlopende thema’s en historische gebeurtenissen uit 2013. Bijzonder middelpunt vormt het werk van de winnaars van de multimediawedstrijd, dat op grote panelen en beeldschermen in het hoogkoor te volgen is. Er worden werken getoond binnen negen categorieën: Hedendaagse kwesties, Dagelijks leven, Algemeen nieuws, Hard nieuws, Natuur, Geobserveerde portretten, Geënsceneerde portretten, Sport en Sportachtergronden. Binnen elke categorie worden zes winnaars getoond. De jaarwinnaar van de World Press Photo was overigens John Stanmeyer uit de Verenigde Staten met zijn foto Signal, gemaakt voor National Geographic. Dit mystieke beeld toont hoe Afrikaanse migranten op een strand bij de stad Djibouti met hun telefoons trachten signaal op te vangen uit buurland Somalië.

De wedstrijd heeft ook een Nederlands succes opgeleverd. In de categorie Geobserveerde portretten won Carla Kogelman met haar serie Ich bin Waldviertel de eerste prijs. Kogelman portretteert hierin Hannah en Alena, twee zusjes in het Oostenrijkse dorp Merkenbrechts.

World Press Photo 14 is te zien tot en met zondag 22 juni 2014 in De Nieuwe Kerk Amsterdam, behalve op 3 en 4 mei. Op 5 mei is De Nieuwe Kerk wel geopend, maar dan vanaf 13.00 uur. De Nieuwe Kerk Amsterdam wordt ondersteund door founder BankGiro Loterij en hoofdsponsor KPMG. World Press Photo ontvangt steun van de Nationale Postcode Loterij en wordt wereldwijd gesponsord door Canon. De tentoonstelling in Amsterdam wordt gesponsord door Delta Lloyd.

Lees ook:World Press Photo-tentoonstelling trekt reeds 60.000 bezoekers
Lees ook:World Press Photo keert terug in de Nieuwe Kerk
Lees ook:Al 50.000 bezoekers World Press Photo-tentoonstelling in De Nieuwe Kerk Amsterdam
Lees ook:Al 80.000 bezoekers voor World Press Photo 16 in De Nieuwe Kerk
Lees ook:Mads Nissen wint World Press Photo 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>