Rijksmuseum gaat op vrijdagavond open tijdens Late Rembrandt

Late Rembrandt voor een groot publiek FOTO: Vincent Mentzel

Het Rijksmuseum gaat de komende maanden de deuren openen voor het publiek op vrijdagavond. Dat heeft alles te maken met de overzichtstentoonstelling Late Rembrandt die 12 februari van start gaat. Tot en met 8 mei 2015 biedt het museum daarom een exclusief avondarrangement aan op de vrijdagavond. 

Door de openstellingen op de vrijdagavonden maakt het Rijksmuseum het mogelijk voor meer mensen om de unieke, tijdelijke tentoonstelling van het late werk van Rembrandt te bekijken. Met ruim 100 schilderijen, tekeningen en prenten biedt het Rijksmuseum met Late Rembrandt voor het eerst een uitgebreid overzicht van het werk van Rembrandt van Rijn tussen circa 1652 en zijn dood in 1669.

De vrijdagavonden van het Rijksmuseum starten vanaf 27 februari tot en met 8 mei met uitzondering van 6 maart. Dat betekent een openstelling op vrijdagavond 27 februari, 13, 20 en 27 maart, 3, 10, 17 en 24 april en 1 en 8 mei. De expositie zelf is te bezichtigen tot en met 17 mei. Het Rijksmuseum is op deze vrijdagavonden open tussen 19 en 22 uur. Er is live muziek en men kan vragen stellen aan experts. De entreeprijs bedraagt 35 euro per persoon. De prijs is dan inclusief een drankje. Er is een beperkt aantal tickets beschikbaar voor deze vrijdagavondopenstelling. Kijk daarom hier voor meer informatie. En kijk hieronder voor een voorproefje van Late Rembrandt!

BRON: Persbericht Rijksmuseum

Lees ook:Koning opent overzichtstentoonstelling Late Rembrandt in Rijksmuseum
Lees ook:Extra openstellingen Late Rembrandt in Rijksmuseum
Lees ook:De leerlingen van Rembrandt
Lees ook:De link tussen Anish Kapoor & Rembrandt
Lees ook:David Bowie is langer in Groninger Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>