Koning opent overzichtstentoonstelling Late Rembrandt in Rijksmuseum

De drie kruisen, Rembrandt Harmensz. van Rijn, 1653, Rijksmuseum

Zijne Majesteit de Koning Willem Alexander opent op donderdag 12 februari 2015 in het Rijksmuseum in Amsterdam de overzichtstentoonstelling Late Rembrandt. Met 90 schilderijen, tekeningen en prenten biedt het Rijksmuseum met Late Rembrandt voor het eerst een uitgebreid overzicht van het werk van Rembrandt van Rijn tussen circa 1652 en zijn dood in 1669.

Rembrandt experimenteerde in de laatste jaren van zijn leven met grafiek- en schildertechnieken, waarmee hij een ongekende diepgang in zijn werk wist te brengen. Zijn schilderijen uit deze periode zijn al eeuwenlang bepalend voor het Rembrandtbeeld wereldwijd. Late Rembrandt is gemaakt in samenwerking met de National Gallery Londen, waar de tentoonstelling tot 18 januari 2015 te zien is. Met 40 schilderijen, 20 tekeningen en 30 prenten presenteert het Rijksmuseum met Late Rembrandt een uitgebreid overzicht van het werk van de meester tussen ca. 1652 en zijn dood in 1669. Het is voor het eerst dat Rembrandts late werken bij en naast elkaar getoond worden.

De schilderijen en tekeningen komen uit musea en particuliere collecties uit Europa en de Verenigde Staten. De werken Het familieportret(Herzog Anton Ulrich-museum, Braunschweig), Portret van Jan Six (Collectie Six, Amsterdam),Zelfportret als Zeuxis (Wallraf-Richartz Museum, Keulen) en Jakob en de engel(Gemäldegalerie, Berlijn) zijn alleen in Amsterdam te zien.

Lees ook:Rijksmuseum gaat op vrijdagavond open tijdens Late Rembrandt
Lees ook:De leerlingen van Rembrandt
Lees ook:Extra openstellingen Late Rembrandt in Rijksmuseum
Lees ook:Hercules Segers krijgt retrospectief in Rijksmuseum
Lees ook:Alle schilderijen Rembrandt in Beurs van Berlage

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>