De link tussen Anish Kapoor & Rembrandt

Drie monumentale reliëfs van de Britse kunstenaar Anish Kapoor die doen denken aan bloederige, pezige vleesmassa’s, zijn van 27 november 2015 tot en met 6 maart 2016 te zien in de Eregalerij van het Rijksmuseum. De werken van zo’n 3,50 x 2,50 meter, Internal Objects genaamd, zijn vervaardigd met lagen van rode en witte hars en siliconen.

Anish Kapoor (1954), wereldberoemd om zijn reusachtige beeldeninstallaties in musea en publieke ruimtes, maakte de schilderij-sculpturen in de traditie van Rembrandt. De Internal Objects gaan een visuele dialoog aan met de late werken van Rembrandt De Joodse Bruid, De Staalmeesters, Titus in monniksdracht en Zelfportret als Paulus.

Het Rijksmuseum biedt regelmatig ruimte aan hedendaagse kunstenaars zoals Damien Hirst (2008), Anselm Kiefer (2011), Frank Auerbach (2013) en Daan Roosgaarde (2014). In het vaste parcours is werk te vinden van Subodh Gupta, Ai Weiwei, Edmund de Waal en Richard Wright.

BRON: Persbericht Rijksmuseum

Lees ook:Anish Kapoor & Rembrandt in een visuele dialoog
Lees ook:160 duizend ogen zien schedel
Lees ook:Anish Kapoor in Museum De Pont
Lees ook:Controversieel beeld zelfmoord Damien Hirst
Lees ook:Memento Mori met Damien Hirst in Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>