Stedelijk Museum Zwolle presenteert: de werken van Rabobank Salland

Een werk van Jan Bouman in Stedelijk Museum Zwolle CREDITS: Stedelijk Museum Zwolle

Een werk van Jan Bouman in Stedelijk Museum Zwolle CREDITS: Stedelijk Museum Zwolle

Als een bedrijf de kunstcollectie opruimt, dan gaan deze werken natuurlijk niet verloren. Er wordt gezocht naar een oplossing, passend bij het werk. Dat is ook gebeurd met de kunstcollectie van Rabobank Salland. In mei 2014 werden 60 kunstwerken geschonken aan vijf musea. Van die vijf toont Stedelijk Museum Zwolle in het nieuwe jaar deze werken voor het eerst.

In de jaren tussen 1996 en 2006 heeft Rabobank Salland een collectie kunstwerken opgebouwd van overwegend regionale kunstenaars. Het gaat om schilderijen, beelden, foto’s en tekeningen. Hiermee werden de kantoren en de ontvangstruimten ingericht. Door de opheffing van verschillende vestigingen van de bank en de verhuizing naar het nieuwe Adviescentrum in Deventer was er geen ruimte meer voor de kunstcollectie en stond het merendeel in depot.

Omdat Rabobank Salland graag wilde dat mensen de kunst kunnen zien en ervan kunnen genieten heeft de bank zich ingespannen om stukken te herplaatsen. Zestig kunstwerken vonden een nieuwe stek in Stedelijk Museum Zwolle, Stedelijk Museum Kampen, Rijksmuseum Twente, Museum Van Bommel van Dam en Museum Het Domein. De overige kunstwerken zijn exclusief aan leden van Rabobank Salland te koop aangeboden.

In de tentoonstelling ziet u de 25 werken uit de periode 1980-2005 die het Stedelijk Museum Zwolle heeft gekregen. Het is een veelzijdige verzameling, met uiteenlopende technieken en stijlen. Voor het museum is deze schenking met werk van Jan Bouman, Harrie Gerritz, Jeanette Hoekstra, Ivo Kamphuis, Anne Kreiter, Rudi Ludwig en Mieke Vahl een mooie aanvulling op de collectie. Het museum had nauwelijks werk uit deze periode, waardoor de schenking echt een hiaat in de collectie vult.

De presentatie van de werken is van zaterdag 17 januari tot en met zondag 14 juni te zien voor het publiek.

 

Lees ook:ING veilt 2500 kunstwerken voor Unicef
Lees ook:Rabobank bezuinigt op kunst en sluit Kunstzone
Lees ook:Groninger Museum ontvangt legaat Jan Bouman
Lees ook:ING veilt kunst Klement en Wortel
Lees ook:Hockey populair op kunstveiling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>