Hockey populair op kunstveiling

Het schilderij Sticks is het populairste kunstwerk dat de ING-bank veilt voor het goede doel. Het schilderij (een olieverf op papier) van Angelique van den Born krijgt de hoogste biedingen op de Ebay-veiling.

Angelique van den Born (1959) doceerde gedurende zeventien jaar tekenen en handvaardigheid op een Amsterdamse lbo-school voordat ze fulltime kunstenaar werd. Sport is een terugkerend thema in haar werk. Het schilderij van de hockeyer maakte ze in 1988.

.

.

Eerder bericht over de ING-veiling op kunst.blog.nl:

De ING-bank veilt een deel van haar enorme kunstcollectie via internet. De bank verkoopt met name veel etsen en zeefdrukken uit de periode 1974-2000. De kunstwerken passen om uiteenlopende redenen niet meer in de bedrijfscollectie. De bank veilt momenteel de eerste stukken via de ICN Museumveiling op eBay.

De wekelijkse veiling van telkens zo’n vijftig kunstwerken loopt van zondagavond tot zondagavond. ING hoopt zo in totaal 2500 kunstwerken te verkopen. De opbrengst is bestemd voor Unicef-ING Chances for Children, een wereldwijd ontwikkelingsprogramma voor scholing van kinderen.

Lees ook:ING veilt 2500 kunstwerken voor Unicef
Lees ook:ING veilt kunst Klement en Wortel
Lees ook:Schone kunst uit Vlaanderen in Nederland
Lees ook:Provincie Friesland stoot kunst af
Lees ook:ING veilt bijzondere kunst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>