Kunst en Kameraadschap in Breda’s Museum

Hare Majesteit Koningin Máxima opende de expositie in Noordbrabants Museum CREDITS: De Cultuurkantine

Van 27 juni tot 24 augustus toont Breda’s Museum zo’n 70 kunstwerken uit drie jaar ‘Kunstkameraden’. De werken zijn op bijzondere wijze gecreëerd in hechte samenwerking tussen Bredase en Brabantse kunstenaars en kinderen met een achtergrond binnen de jeugdzorg. Het project Kunstkameraden is een initiatief van De Cultuurkantine. 

Het initiatief stelt jongeren voor wie dit niet vanzelfsprekend is in staat op speelse wijze kennis te maken met kunst en cultuur. Door de interactie met de deelnemende kunstenaars worden de kinderen zich bewust van hun dromen en ideeën, ontdekken ze hun talent en vinden manieren om zich uit te drukken. Het afgelopen voorjaar is de derde editie van Kunstkameraden tentoongesteld in Het Noordbrabants Museum en geopend door Hare Majesteit Koningin Máxima. De expositie in Breda’s Museum verwijst op verschillende manieren naar deze Koninklijke belangstelling.

Breda’s Museum biedt met veel plezier onderdak aan Kunstkameraden XXL. Vooral aan het aanvullende interactieve project ‘work in progress’, waarbij jongeren en kunstenaars in wisselende samenstelling in een voor publiek toegankelijke ruimte een nieuw kunstwerk maken.  Door juist in de zomerperiode het werk van deze bijzondere ‘jonge’ kunstenaars te presenteren streeft Breda’s Museum ernaar meer jongeren en gezinnen of families met kinderen te verleiden tot een bezoekje. De samenwerking met De Cultuurkantine zorgt voor nieuwe verbindingen met de stad en interactie tussen verschillende publieksgroepen.

Opvallend aan het project Kunstkameraden is dat er voor het Breda’s Museum ook een jeugddirecteur wordt aangesteld. Kandidaten voor deze functie worden voorgedragen door betrokken jeugdinstellingen en kunstenaars. Een selectiecommissie van het museum wijst op korte termijn de eerste jeugddirecteur van Breda’s Museum aan. De jeugddirecteur organiseert samen met Breda’s Museum en De Cultuurkantine de hele zomer extra activiteiten en onverwachte gebeurtenissen voor jongeren, ouders, jeugd- en jongerenwerkers, vrijwilligers en belangstellenden.

Uiteraard kunt u deze zomer niet alleen voor Kunstkameraden XXL terecht bij Breda’s Museum. De vaste expositie in het museum, ‘de Stercke Stadt Breda’ over de 80-jarige oorlog en de list met het Turfschip, biedt ook meer dan voldoende voor een kunstzinnig bezoek.

Lees ook:De Bevrijdingsroute in Breda’s Museum
Lees ook:Breda in de ban van de Cultuurnacht
Lees ook:Kinderen maken grootste schilderij ter wereld
Lees ook:Mini-TEFAF in Breda: ART BREDA 2014
Lees ook:Keramiek in Breda’s Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>