Kinderen maken grootste schilderij ter wereld

Overal ter wereld (in zo’n 60 landen) werken kinderen mee aan een project om samen het grootste schilderij ter wereld te maken. De kinderen maken dit kunstwerk ter ere van de Olympische Spelen die in augustus volgend jaar in Londen zullen plaatsvinden. Het schilderij zal dan worden samengevoegd, verzegeld en bewaard als cadeau voor toekomstige kinderen.

In elk van de deelnemende landen wordt een bijdrage gemaakt door basisschoolkinderen, zo zullen er bijvoorbeeld ook Nederlandse kinderen meedoen. Elke bijdrage zal per post naar Londen gestuurd worden en daar zullen alle werken uit de verschillende landen aan elkaar genaaid worden tot één geheel.

De bijdrage van Palestijnse kinderen

Het doel van dit project is om kinderen van verschillende nationaliteiten, religies en etnische groeperingen te laten ervaren hoe leuk het is om tezamen deel te nemen aan het creëren van het grootste kunstwerk ter wereld. Tevens bevordert het project het bewustzijn van de kinderen ten aanzien van kunst, cultuur, milieu en wereldvrede. Het project is een initiatief van de Earth Idintity Project. (Bron: Gulf Daily News en Earth Identity Project)

Lees ook:Schilderkunst voor de satelliet
Lees ook:Art Basel 2011 van start
Lees ook:Europese lachspiegel ontmanteld
Lees ook:Een moment van stilte in CODA met Rob Sweere
Lees ook:De combinatie kind-gedicht-kunst: Poem Express

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>