Google Doodle voor Audrey Hepburn: bron van inspiratie voor de kunst

Google Doodle van Audrey Hepburn

Google eert de in 1993 overleden actrice en filantrope Audrey Hepburn met een eigen Doodle. Op 4 mei aanstaande zou Audrey Hepburn 85 jaar zijn geworden. Hoewel Audrey Hepburn natuurlijk vooral actrice was, is zij toch enorm verweven met de wereld van de kunst. Niet alleen hield zij zelf van kunst, maar ze was ook vaak het onderwerp voor tal van kunstenaars die in haar verschijning en schoonheid inspiratie vonden. 

Jennifer Hom, die dit  keer verantwoordelijk was voor de Doodle ter ere van ‘Audrey Hepburn’s 85th Birthday’, is daarin geen uitzondering. “Finding the right solution for someone as timeless as Audrey proved a tricky task.  Not only was she a classically beautiful actress, she also dedicated her life to philanthropy.  I wanted to show both sides of her life’s work. It was easy to find inspiration for her portrait in Yousuf Karsh‘s photograph from 1956.  The black and white image is graceful and understated yet immediately recognizable.  Taking cues from Audrey’s movie posters and work with charities, I added a graphic splash of pink and figures of her dancing with and embracing children. Moreover, as a style icon, Audrey inspired many exploration sketches from several members of the doodle team.” Op de Google Doodle-pagina staan dan ook een aantal van deze schetsen.

Niet alleen het Doodle-team van Google vond en vindt echter inspiratie in Audrey Hepburn. De eerder genoemde Yousuf Karsh fotografeerde Hepburn al in 1956 en ook de befaamde fotograaf Richard Avedon vond in Audrey een muze. Wie verder alleen nog maar zoekt op Audrey Hepburn in combinatie met kunst of art, krijgt talloze hits. Bij een woonwinkel als IKEA maakt een afbeelding van de actrice zelfs al sinds jaar en dag deel uit van de vaste collectie! De beeltenis van Audrey Hepburn is zo herkenbaar, dat het ook erg aanlokkelijk is om de mooie actrice op een kunstzinnige manier weer te geven. En eerlijk is eerlijk, ook bij mij thuis hangt een afbeelding van Audrey in de woonkamer! Audrey Hepburn staat voor menig kunstenaar en kunstliefhebber dan ook gelijk aan Marilyn Monroe voor bijvoorbeeld Andy Warhol: een stijlicoon en bron van inspiratie voor de kunst!

Lees ook:Google Doodle binnenkort in het museum
Lees ook:Google Doodle: Anne Ancher
Lees ook:Google toont liefde voor kunst
Lees ook:Internationale Museumdag: tijd voor kunst Doodles
Lees ook:Google Doodle voor 33ste Internationale Museumdag? + De kunst doodles 2001-2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>