Google toont liefde voor kunst

Het zal weinig mensen zijn ontgaan dat Google gisteren de 172ste verjaardag van Paul Cézanne vierde. Het is niet de eerste keer dat Google een hommage brengt aan een bekende kunstenaar. In de afgelopen twaalf maanden viel de eer onder andere ten deel aan Frida Kahlo, Alfons Mucha en Alexander Calder.

Het grote verschil met voorgaande ‘doodles’ is dat deze ‘doodle’ de eerste is die niet digitaal is ontstaan. Voor deze ‘doodle’ schilderden medewerkers van Google een Cézanne na met olieverf, als we de zoekmachine zelf mogen geloven tenminste. Wie de volgende kunstenaar zal zijn aan wie Google een eerbetoon zal brengen is nog niet bekend.

Lees ook:Internationale Museumdag: tijd voor kunst Doodles
Lees ook:Google Doodle binnenkort in het museum
Lees ook:Google Doodle voor 33ste Internationale Museumdag? + De kunst doodles 2001-2009
Lees ook:Google Doodle voor Audrey Hepburn: bron van inspiratie voor de kunst
Lees ook:Google Doodle voor Alejandro Obrégon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>