Google Doodle binnenkort in het museum

Google verrast de gebruikers regelmatig met een Doodle zoals onlangs nog met Koninginnedag. Deze doodles gebruiken ze ook om creativiteit bij kinderen te stimuleren. Regelmatig organiseren ze dan ook Doodle 4 Google wedstrijden zoals in 2008 in Nederland.  In de Verenigde Staten is gisteren het stemmen op de Doodle 4 Google ontwerpen begonnen, die 20 mei op Google.com te zien zal zijn. De jury, met daarin onder andere Whoopi Goldberg en Jim Davis (Garfield), kozen uit 400 regionale winnaars 40 finalisten. In totaal zijn er dit jaar meer dan 100.000 inzendingen. Wat deze verkiezing echter bijzonder maakt, is dat dit jaar de ontwerpen van de 40 finalisten in het Whitney Museum (New York) en het SFMOMA (San Fransisco)te zien zullen zijn.


De eerste Google Doodle (30-08-1998) kwam ter ere van het Burning Man festival tot stand, omdat de Google oprichters hier grote fans van zijn. Ondertussen is het uitgegroeid tot een waar fenomeen en worden er zelfs petities gestart om een Google Doodle voor een bepaald thema te krijgen. Hoewel we in Nederland niet mee kunnen stemmen, kun je hier wel de  400 regionale winnaars zien.

Lees ook:Google Doodle voor 33ste Internationale Museumdag? + De kunst doodles 2001-2009
Lees ook:Google toont liefde voor kunst
Lees ook:Internationale Museumdag: tijd voor kunst Doodles
Lees ook:Stem nog op uw Kunstenaar van het Jaar
Lees ook:Google Doodle voor Audrey Hepburn: bron van inspiratie voor de kunst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>