Het Guggenheim gaat verf verkopen

Wie weet er beter wat mooie kleuren zijn dan kunstenaars, moeten ze bij het Guggenheim in New York hebben gedacht. Het museum heeft namelijk net een licentieovereenkomst afgesloten met een bedrijf dat hoogwaardige verf produceert om Guggenheimverf op de markt te brengen. De kleuren van de verf zijn geïnspireerd op de kleuren die terugkomen op schilderijen van kunstenaars zoals Van Gogh en Kandinsky.

Daarnaast is er ook nog een reeks verftinten die is geïnspireerd op de kleuren die terugkomen in het gebouw. Aangezien de prijzen van verf kunnen oplopen tot zo’n 150 dollar per pot verf, heeft het museum waarschijnlijk een mooie nieuwe inkomstenbron gegenereerd. Zeker omdat het bedrijf dat de verf produceert de verfblikken wereldwijd verscheept. Wellicht is het voor het noodlijdende Groninger Museum dan ook een idee om met een soortgelijke actie te beginnen. Vooral verftinten geïnspireerd op de kleuren zoals Peter Struycken die voor het museum samenstelde, zouden wel eens een goudmijn kunnen blijken te zijn. (Bron: New York Times)

Lees ook:Kunst op YouTube: Holton Rower
Lees ook:Peter Struycken geeft kleuradvies
Lees ook:Erwin Olaf fotografeert dansers Het Nationale Ballet voor Groninger Museum
Lees ook:Vijf miljoenste bezoeker voor Groninger Museum
Lees ook:Opvallend kunstnieuws 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>