Kunst op YouTube: Holton Rower

Kunst op YouTube CREDITS LOGO: YouTube

YouTube en tal van andere videokanalen op internet: ze bieden een bron van inspiratie. Ook op het gebied van kunst zijn er op deze kanalen veel mooie video’s te vinden. Kunst.blog.nl wil met de nieuwe rubriek ‘Kunst op YouTube’ proberen minstens één keer per week om 16.00 uur leuke, mooie, grappige en ontroerende vormen van kunst te tonen. Ter inspiratie of gewoon omdat het mooi of leuk is! Deze keer komt het werk van Holton Rower aan bod. 

Holton Rower is een kunstenaar uit New York. In zijn genen stroomt het kunstenaarsbloed, met niemand minder als Alexander Calder als opa. Het werk van Rower is vooral gebaseerd op verf, verf en nog eens verf. En dan niet in het traditionele gebruik van verf, dus als basis voor een schilderij, maar eerder als een gietvorm. De New Yorkse kunstenaar maakt met zijn team gebruik van enorme hoeveelheden verf die hij over diverse objecten giet. Door het steeds weer toevoegen van andere verfkleuren ontstaan schitterende kleureneffecten. Meestal gebruikt hij houten kubussen als basis, met een houten ondergrond, maar er komen ook andere objecten en vormen voor. De verf mag lopen zoals het loopt en wordt niet tegengehouden in het stromingsgebied. Hierdoor ontstaan bijna regenboogachtige texturen die je vrijwel niet voor elkaar kunt krijgen op een andere manier. De ‘Pour Paintings’ van Rower zijn een kunst op zich en een kijkje meer dan waard!

Lees ook:Kunst op YouTube: Karina Russo
Lees ook:Kunst op YouTube: Sabrina Hill
Lees ook:Kunst op YouTube: Rachel Ryle
Lees ook:Kunst op YouTube: Bob Ross
Lees ook:Kunst op YouTube

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>