ARTtube komt naar Lowlands

ARTtube op Lowlands CREDITS: ARTtube

Op 19, 20 en 21 augustus komt ARTtube naar je toe. Samen met het interactieve mediaplatform DROPSTUFF.nl verzorgt ARTtube hét kunstprogramma van popfestival Lowlands. Verwacht videokunst, schilderworkshops in Virtual Reality en ARTtalks over mode, design en kunst.

Naast goede muziekacts vind je deze zomer wederom een uitgebreid kunstprogramma in Biddinghuizen. Op uitnodiging van ARTtube verzorgen toonaangevende mensen uit de museum, mode-,kunst-en designwereld ARTtalks over bijzondere onderwerpen: van modeontwerper Bas Kosters tot museumdirecteur Ralph Keuning, van kunstjournalist Marian Cousijn tot designkenner Annemartine van Kesteren. Hoe groot de kunstknobbel van bezoekers is, kunnen ze testen tijdens de grote Kunst Kwis van Ko & Kho op zaterdagavond 20 augustus. Beloning: een uitgebreid prijzenpakket.

Op het programma staan verder spectaculaire schilderworkshops in virtual reality. Met een virtual reality-bril kan iedereen de mooiste schilderijen naschilderen in 3D. DROPSTUFF.nl presenteert in samenwerking met het Mauritshuis een bijzondere virtual reality-game. Voor wie wil poseren in een beroemd schilderij, is er de DROPSTUFF Photobooth, waar bezoekers zich wanen in Museum De Lakenhal.

Tussendoor uitrusten kan in de YAKFA Cinema, waar musea als Stedelijk Museum Amsterdam, Gemeentemuseum Den Haag, Museum Boijmans Van Beuningen, M HKA, De Pont en EYE Filmmuseum bijzondere films vertonen over hun exposities, kunstwerken en kunstenaars. Vanaf 22:00 uur verandert de YAKFA Cinema in een klein museum met de mooiste videokunst uit de verschillende collecties.

Ook voor de thuisblijvers is het programma van ARTtube op Lowlands goed te volgen. Via Facebook Live worden op www.facebook.com/arttube verschillende onderdelen van de ARTtalks en de workshops getoond. Het programma wordt op 1 augustus bekendgemaakt via dezelfde pagina.

ARTtube is hét online videokanaal van Nederland over kunst en design met video’s van musea en kunstinstellingen uit Nederland en België. Op ARTtube vind je bijzondere interviews met toonaangevende kunstenaars en ontwerpers en sfeervolle portretten van inspirerende makers. De ruim 25 aangesloten musea en kunstinstellingen bieden een kijkje achter de schermen bij de opbouw van tentoonstellingen of restauratie van kunstwerken en laten hun curatoren en conservatoren aan het woord. Elke video is gratis te bekijken via www.arttube.nl.

[email protected] wordt mede mogelijk gemaakt door Mondriaan Fonds en Museumvereniging.

BRON: Persbericht ARTtube

Lees ook:ARTtube op Lowlands
Lees ook:Oproep aan videokunstenaars en filmmakers
Lees ook:Lowlands ontvangt Stedelijk Museum
Lees ook:Kunstuur in de Klas
Lees ook:ARTtube is klaar voor de toekomst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>