Spongebob kunstenaar intimideert galeriehouder?

Een galeriehouder in Los Angeles heeft afgelopen week een aanklacht ingediend tegen kunstenaar Todd White. Dit omdat deze haar zou hebben gedwongen een document te ondertekenen waardoor de kunstwerken weer eigendom van White zouden worden en hij zo de werken direct aan verzamelaars kan verkopen. De kunstenaar, die bij het grote publiek vooral bekend zal zijn vanwege zijn werk als tekenaar voor de cartoon SpongeBob Squarepants, zou samen met vier andere mannen de galerie zijn binnengedrongen en haar met fysiek geweld hebben geïntimideerd om haar zo te laten ondertekenen.

White’s manager ontkent de beschuldigingen en zegt dat Margaret Howell (de galeriehouder) de handtekening van White op ten minste vier kunstwerken vervalste en dat ze inruil voor de kunstwerken geen aanklacht tegen haar zouden aanspannen voor fraude en schending van het auteursrecht. White zou de vervalsingen op het spoor zijn gekomen toen Howell per abuis met een vervalsing in zijn atelier was gekomen.

Todd White en de andere mannen zouden in totaal voor ongeveer 1,5 miljoen dollar aan kunstwerken uit de galerie hebben meegenomen. Volgens White’s manager heeft Howell de overeenkomst vrijwillig ondertekend: “At the end of the day, she voluntarily signed an agreement with the idea that she could get out from underneath this thing”. Volgens de advocaat van Howell is dit echter niet op vrijwillige basis gebeurd en hij vraagt zich af waarom White niet naar de politie is gegaan toen hij achter de vermeende vervalsing kwam, maar ervoor koos om het op deze manier op te lossen. (Bron: Art Newspaper)

Lees ook:Kim van Norren krijgt Sieger White Award
Lees ook:Gestolen fondsgeld weggesluisd naar Tirol
Lees ook:Sam Taylor-Wood valt nooit
Lees ook:Kröller-Müller Museum koopt werk van Roni Horn
Lees ook:Georgia O’Keeffe breekt veilingrecord voor vrouwelijke kunstenaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>