Kim van Norren krijgt Sieger White Award

Kim van Norren krijgt met de Award een extra steuntje in de rug CREDITS: Prins Bernhard Cultuurfonds

Beeldend kunstenaar Kim van Norren heeft de Sieger White Award van het Prins Bernhard Cultuurfonds toegekend gekregen. Het stipendium is in 2014 bij het Cultuurfonds ingesteld door de Sieger White Stichting en is bedoeld voor getalenteerde kunstenaars tot 35 jaar uit de regio Oost-Nederland.

Het werk van Kim van Norren (Soest, 1980) bestaat uit schilderijen, muurschilderingen en werken op papier, waarin ze teksten verwerkt. De teksten verschijnen als fragmenten op doek. Haar schilderijen vervullen een publieke functie. Ze vormen een herinneringsbeeld en pleidooi voor ons inlevingsvermogen: liefde en lijden zijn daarbij terugkerende thema’s. Haar werk spreekt van verlangen, maar herinnert ook aan verlies; aan de vergankelijkheid en het verbond van leven en dood.

De Sieger White Award bestaat uit een bedrag van € 25.000 voor een publicatie, die tijdens een tentoonstelling in een gerenommeerde expositieruimte wordt gepresenteerd. Op zondag 23 november ontvangt Kim van Norren de Sieger White Award in galerie Cokkie Snoei inRotterdam. Haar werk is daar tevens van 23 november tot 10 januari 2015 te bezichtigen. De Sieger White Award is vernoemd naar het kunstenaarsechtpaar Fred Sieger (1902-1999) en Helen Sieger-White (1911-2010) en is ingesteld door de Sieger White Stichting bij het Prins Bernhard Cultuurfonds.  Met de Award gaat het om het ondersteunen van schilders (atelierschilderkunst) in de ruimste zin van het woord. De kunstenaar dient al te beschikken over een bescheiden oeuvre . Het stipendium is bedoeld als extra steun voor meer bekendheid voor zijn/haar werk.

 

Lees ook:Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2011 voor Anton Corbijn
Lees ook:Anouk Kruithof wint Charlotte Köhler Prijs 2014
Lees ook:Textielmuseum Tilburg wint BankGiro Loterij Museumprijs 2017
Lees ook:Klok & Peel Museum wint Museumprijs 2014
Lees ook:Han Nefkens krijgt Zilveren Anjer uitgereikt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>