Georgia O’Keeffe breekt veilingrecord voor vrouwelijke kunstenaar

Jimson Weed, een recordbrekend werk van Georgia O’Keeffe CREDITS: Sotheby’s

Een iconisch bloemenschilderij van de kunstenares Georgia O’Keeffe heeft het record gebroken qua opbrengst voor werk van een vrouwelijke kunstenaar. Het record werd maar liefst verdrievoudigd. Het werk Jimson Weed/White Flower No. 1 bracht op de veiling van Sotheby’s in New York maar liefst 44.405.000 dollar op. De verwachte waarde van het werk lag op 15 miljoen dollar.

Al gelijk nadat het werk werd aangeboden op de veiling werd er gretig op geboden door zeven geïnteresseerden. Uiteindelijk werd de prijs naar recordhoogte gebracht door twee vastberaden bieders. Het werk Jimson Weed/White Flower No. 1 is één van de meeste bekendste werken van O’Keeffe. O’Keeffe is vooral befaamd voor haar schilderijen van bloemen. Binnen de kunstgeschiedenis en de populaire en moderne cultuur is haar werk één van de meest herkenbare beelden. Het werk maakte voorheen deel uit van de collectie van het Georgia O’Keeffe Museum in Santa Fe, New Mexico. Dit museum verkoopt drie van haar werken om een impuls te geven aan het Acquisitiefonds van het museum.

Het vorige veilingrecord voor een werk van een vrouwelijke kunstenaar lag op 11,9 miljoen dollar, een werk van Joan Mitchell, Untitled. Dit werk werd in mei 2014 verkocht bij Christie’s New York. Het record voor een werk van Georgia O’Keeffe lag voor deze veiling op 6,2 miljoen dollar. Dat kunstwerk werd toen verkocht bij Christie’s New York in mei 2001.

Lees ook:De top-10 topstukken van Sotheby’s 2014
Lees ook:Six Self Portraits van Andy Warhol levert ruim 30 miljoen dollar op
Lees ook:Van Gogh levert bijna 50 miljoen euro op
Lees ook:Recordopbrengst voor een Titiaan
Lees ook:Erven Malevitsj innen zestig miljoen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>