Sam Taylor-Wood valt nooit

Waar zouden we Sam Taylor-Wood eigenlijk van moeten kunnen kennen? Da’s een logische vraag na het bericht over haar muzikale succes.

Misschien wel het bekendst is haar fotoserie Bram Stoker’s Chair. De kunstenares heeft zichzelf gefotografeerd, terwijl ze slechts met één voet steunt op een stoel die slechts met één poot staat op de vloer.

Sam Taylor-Wood maakt opvallend vaak zulke foto’s en video’s van mensen in onmogelijke posities. In haar nieuwe videowerk Sigh is dat opnieuw het geval. De leden van het BBC Concert Orchestra musiceren in deze video in hun dagelijkse kloffie zònder muziekinstrumenten.  De video is momenteel te zien in de Londense galerie White Cube, samen met ander werk van Taylor-Wood.

De scherpe kijker zal overigens opmerken dat in bovenstaande foto iets ontbreekt…

Eh… hè… hé… Jawel… de stoel kent geen schaduw.

Lees ook:Kunstenares scoort dance hit (filmpje)
Lees ook:Warhols portret van Elizabeth Taylor onder de hamer
Lees ook:Laatste kans voor een blik op unieke Rietveld-stoel
Lees ook:A Painting a Day – De oogst van juli
Lees ook:Het Nederlands Philharmonisch Orkest in De School

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>