De ontwikkeling van Street Art

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat Alfred H. Barr zijn diagram Cubism and Abstract Art publiceerde. Met deze diagram bracht Barr de ontwikkeling van het kubisme en abstracte kunst in beeld. Dit ter illustratie van de tentoonstelling “Cubism and Abstract Art” in het MoMA waarvan hij destijds directeur was. Toen Daniel Feral als curator aan de slag ging voor de overzichtstentoonstelling “A history of art from the streets of NYC”, greep hij terug op Barr zijn diagram. Met de diagram Graffiti and Street Art wil Feral een homage aan Alfred Barr brengen, door de ontwikkeling van Graffiti en Street Art op een soortgelijke manier in beeld te brengen. Ter vergelijking staan hieronder beide diagrammen.

Alfred H. Barr Jr.,Cubism and Abstract Art, 1936

© Daniel Feral, Graffiti and Street Art,2011

Lees ook:Graffiti in het museum
Lees ook:Brooklyn Museum zegt “Art in the Streets” tentoonstelling af
Lees ook:Graffiti Talks
Lees ook:Gemeente en museum betalen voor graffiti
Lees ook:Omstreden “Art in the Streets” tentoonstelling groot succes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>