Graffiti in het museum

Zephyr, Revolt & Sharp, Wild Style - Foto Martha Cooper, 1983

“Art in the Streets” is de eerste grote Amerikaanse museale tentoonstelling over de geschiedenis van graffiti en straatkunst in het MOCA at the Geffen (Los Angeles). De tentoonstelling zal  de ontwikkeling van graffiti en straatkunst schetsen, van de jaren 1970 tot de wereldwijde beweging die het ondertussen is geworden.De tentoonstelling zal zich hoofdzakelijk richten op de belangrijkste steden waar een duidelijke eigen visuele taal of stijl is ontwikkeld. Na de tentoonstelling in het  MOCA, zal de tentoonstelling ook in het Brooklyn Museum in New York te zien zijn.


“Art in the Streets” zal installaties van de 50 meest dynamische kunstenaars uit de graffiti en straat kunst scene tonen. Een aantal kunstenaars die te zien zullen zijn: Fab 5 Freddy (New York), Lee Chinonen (New York), Futura (New York), Margaret Kilgallen (San Francisco) , Swoon (New York), Shepard Fairey (Los Angeles), Os Gemeos (São Paulo) en JR (Parijs).

Er zal daarnaast bijzondere nadruk worden gelegd op fotografen en filmmakers die de graffiti en straatkunst cultuur hebben gedocumenteerd, zoals Martha Cooper, Henry Chalfant, James Prigoff, Steve Grody, Gusmano Cesaretti, Estevan Oriol, Ed Templeton, Larry Clark, Terry Richardson, en Spike Jonze. Een uitgebreide tijdlijn geïllustreerd met kunstwerken, fotografie en video’s zal verder voor de historische context van de tentoonstelling zorgen.

MOCA -Art in the streets

Lees ook:Brooklyn Museum zegt “Art in the Streets” tentoonstelling af
Lees ook:Gratis toegang dankzij Banksy
Lees ook:Omstreden “Art in the Streets” tentoonstelling groot succes
Lees ook:Gemeente en museum betalen voor graffiti
Lees ook:Kunstenares alsnog te zien bij “Art in the Streets” tentoonstelling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>