Duits museum koopt Mondriaan

Piet Mondriaan, De Broekzijdse Molen aan het Gein, ca. 1905

Kunsthandel Simonis & Buunk heeft een in 2006 ontdekt schilderij van Piet Mondriaan aan het Museum Kunst der Westküste verkocht. Een veerboot heeft het doek eerder deze maand naar het museum op het Duitse Waddeneiland Fühl vervoerd.

Het gaat om het schilderij De Broekzijdse Molen aan het Gein dat circa 1905 gedateerd wordt en dat Mondriaan voor zijn beroemde abstracte periode maakte. Dit werk van Mondriaan kwam vijf jaar geleden bovendrijven en wordt gezien als het ‘kleinere broertje’ van de Mondriaan die het Rijksmuseum in 2005 bij Simonis & Buunk aankocht.

Piet Mondriaan, Oostzijdse molen aan het Gein bij maanlicht

Dit is niet het eerste museum dat kunstwerken aankoopt bij Kunsthandel Simonis & Buunk. Eerder dit jaar verkocht de kunsthandel al vijf andere werken aan musea in Nederland en Duitsland. Het gaat hier o.a. om kunstwerken van B.C. Koekkoek en Otto van Rees. Volgens zegsman Teo van den Brink worden hiermee vijf bijzondere kunstwerken van Hollandse kunstenaars toegevoegd aan openbare collecties van musea, waar ze voor iedereen toegankelijk zijn en onderdeel worden van het gemeenschappelijk cultureel erfgoed. De kunsthandel, die ook al jaren veel bruiklenen verzorgt voor museumtentoonstellingen in binnen- en buitenland, beschouwt dit aantal als een record, ook binnen de kunsthandel. Hopelijk is dit een goed teken voor de kunsthandel wereldwijd. (bron: Nieuwsbank)

Lees ook:Witte Piet ontdekt op werk uit 1930
Lees ook:Verkoop Vierdaagse bij Simonis & Buunk
Lees ook:Kunst App van de week: [email protected] (Simonis & Buunk)
Lees ook:Nieuwe kunstveilingmethode ‘Vickrey’ resulteert in stabielere prijzen
Lees ook:Iedere Jan mag gratis naar Villa Mondriaan

1 Reacties // Reageer

One thought on “Duits museum koopt Mondriaan

  1. Vertaalbureau Duits Nederlands

    Prachtige schilderijen, al vind ik de schilderijen uit zijn abstracte periode net iets ‘anders dan anderen’

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>