Barceló spuit 20 miljoen euro op plafond

De Verenigde Naties vergadert in Geneve voortaan onder enorme kleurrijke stalactieten. De Spaanse kunstenaar Miquel Barceló versierde het plafond van de grote vergaderzaal Room XX met meer dan honderd ton verf. Het pigment komt uit alle delen van de wereld. Kosten: 20 miljoen euro.

De vergaderzaal van de VN-raad voor de mensenrechten is geopend door koning Juan Carlos van Spanje, het land dat het schilderwerk samen met particuliere sponsors heeft gefinancierd. Vooral in Spanje is er veel kritiek op de hoge kosten, omdat zo’n 500 duizend euro uit een pot voor ontwikkelingswerk is betaald.

.

Klik hier voor meer kunstnieuws op kunst.blog.nl.

.

Lees ook:Meesters van de Lage Landen in Madrid
Lees ook:Da Vinci’s ‘Dame met de hermelijn’ gaat op reis
Lees ook:Improvisatie in het museum
Lees ook:74 miljoen euro voor Giacometti
Lees ook:Negen miljoen voor Anthonie van Dyck

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>