Ode aan de Vrouw van Edwin de Vries

Beeldend kunstenaar Edwin de Vries is vooral bekend van zijn prachtige slavernij-monument in het Amsterdamse Oosterpark en van zijn portretten van bekende Nederlanders waaronder Toon Hermans en Joop den Uyl.

Dat hij veel en veel meer heeft gedaan bewees de Rotterdamse Kunsthal in 2009 op de expositie Ode aan de Vrouw. Ter ere van zijn tachtigste verjaardag toont de Kunsthal ruim honderdtwintig schilderijen, tekeningen en sculpturen die Edwin de Vries vanaf de jaren vijftig tot nu maakte.

De expositie was tot en met 29 november 2009 te zien in de Kunsthal Rotterdam. Daarna verhuist de getoonde kunst naar het Surinaams Museum, Fort Zeelandia, Paramaribo, waar het van 21 december 2009 tot en met 28 februari 2010 kan worden bekeken.

Lees ook:Kröller-Müller eert herman de vries
Lees ook:herman de vries in het Kröller-Müller
Lees ook:Kunsthal eert 8mm film
Lees ook:Louise Bourgeois overleden
Lees ook:Louis Couperus Museum heeft primeur met tekeningen Bernard Reith

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>