Kunsthal Rotterdam gaat gekleurde zomer tegemoet

01 – First Lady, 1989, Fernando Botero
Olieverf op doek, 203 x 165 cm CREDITS: Kunsthal

Deze zomer staat de Kunsthal Rotterdam bol van het Latijns–Amerikaanse leven. ‘Botero: Celebrate Life!’ toont bijna honderd schilderijen, tekeningen en pastels van de wereldberoemde Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero (1932). Ook zijn enkele beeldhouwwerken te zien, met als blikvanger de ‘Caballo’, zijn monumentale werk van een paard.

De tentoonstelling laat een kleurrijk overzicht zien van de door Botero meest geliefde werken uit zijn omvangrijke oeuvre. Gedurende de tentoonstelling organiseert de Kunsthal elke week de Latin Life Sundays, met muziek, dans, eten, cocktails, theater, poëzie en circus. “Bijzonder is dat de Kunsthal de tentoonstelling in nauwe samenwerking met Fernando Botero zelf samenstelt”, benadrukt Kunsthal directeur Emily Ansenk. “Hij is onlangs 84 jaar geworden en nog altijd zeer actief. Fernando Botero is een veelzijdig kunstenaar, die zowel put uit de Latijns-Amerikaanse traditie als uit de Europese kunstgeschiedenis. Zijn werk spreekt wereldwijd een heel brede groep van kunstliefhebbers aan en is maar weinig in Nederland te zien. We kijken ernaar uit een nieuwe generatie in Nederland bekend te maken met deze uitzonderlijke meester en zijn visuele weergave van de Latijns- Amerikaanse cultuur.”

Op zaterdag 2 juli hebben bezoekers van de Kunsthal de kans om Fernando Botero te ontmoeten. Om 10.30 uur start in het Auditorium een introductie door Emily Ansenk en Lina Botero, de dochter van de kunstenaar. Aansluitend signeert Fernando Botero tot 12.00 uur de tentoonstellingscatalogus. De beeldrijke (tweetalige) catalogus ‘Botero: Celebrate Life!’ wordt uitgegeven door Waanders & de Kunst en is voor € 19,95 verkrijgbaar in de Kunsthalwinkel.

Elke zondag vanaf 14.00 uur kan het publiek tijdens de Latin Life Sundays genieten van Latijns-Amerikaanse muziek, dans, eten & cocktails, theater, circus en poëzie. Op zondag 3 juli, tijdens North Sea Round Town, is er een feestelijke kick-off met een groots en meeslepend optreden van Maite Hontelé, de band Amigos en een swingend salsa-event in het Museumpark. De Nederlandse trompettiste Maite Hontelé is sinds jaren woonachtig in Colombia waar zij wordt gezien als een van de meest vooraanstaande muzikanten in de Latin scene. Voor het salsa-event wordt samengewerkt met verschillende dansscholen, waarbij het publiek niet alleen kan kijken maar ook mee kan doen.

Botero: Celebrate Life!’ maakt onderdeel uit van Rotterdam Xpanded. Onder deze noemer presenteren drie toonaangevende culturele instellingen, International Film Festival Rotterdam (IFFR), Kunsthal Rotterdam en Museum Boijmans Van Beuningen, deze zomer van 18 juni t/m 18 september een multidisciplinair programma met bijzondere films en tentoonstellingen van internationaal geroemde en grensverleggende kunstenaars in en rond het Museumpark. En er is meer te genieten, van verrassende muziek en heerlijk eten tot inspirerende workshops. De drie programma’s binnen Rotterdam Xpanded vallen vijf dagen lang samen: van 13 t/m 17 juli. Om dat te vieren, is er op woensdag 13 juli een feestelijke avond in het Museumpark en zijn de Kunsthal en Museum Boijmans Van Beuningen alle vijf avonden tot 22.00 uur geopend.
Zie voor informatie over het programma en tickets: www.rotterdamxpanded.com

BRON: Persbericht Kunsthal

Lees ook:Feestelijke lancering Rotterdam Xpanded in Museumpark
Lees ook:Sotheby’s veilt werken Botero en Kahlo
Lees ook:Ruud Lubbers opent Lintjesregen
Lees ook:Meivakantie vieren in de Kunsthal
Lees ook:Kunstenfestival De Wereld van Witte de With

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>