Zomervakantie in Museum Prinsenhof Delft

In het minimuseum is er ook nog een zomerverkiezing CREDITS: Museum Prinsenhof Delft

Tijdens de zomervakantie is er voor jong en oud genoeg te beleven in Museum Prinsenhof Delft. Bezoek de plek waar Balthasar Gerards gevangen zat, ga met het hele gezin op ontdekkingstocht door het museum of doe mee aan de Minimuseum zomerverkiezing!

De hele maand augustus worden er doordeweeks rondleidingen gegeven in stadsgevangenis Het Steen. Het Steen is in de late Middeleeuwen gebouwd en vertelt ons onder andere het verhaal van Baltasar Gerards, de moordenaar van Willem van Oranje. Enkele originele martelwerktuigen zijn te bezichtigen en er wordt meer verteld over criminaliteit, rechtspraak en bestraffingen. Volwassenen: €3,50, 8 t/m 18 jaar: €2,50. Kaarten zijn alleen via het Toeristen Informatie Punt verkrijgbaar. Aanvang: 12.00 uur. Duur: 30 minuten.

Kinderen kunnen deze vakantie meedoen aan de minimuseum zomerverkiezing. Ze kunnen hun eigen museum ontwerpen met bijvoorbeeld veel (eigen getekende) schilderijen of juist alleen maar beelden. De drie leukste, mooiste, spannendste minimusea winnen een Museumkaart.

Elke tweede zondag van de maand is er een familierondleiding. De gezinnen worden in een uur meegenomen langs de meest bijzondere stukken van het museum: doe, kijk en ontdek met elkaar! Aanmelden voor een familierondleiding kan op de dag zelf bij de balie van het museum. Kosten: €2,50 per persoon (exclusief entree). Aanvang: 14.00 uur. Duur: 60 minuten.

Bezoekers kunnen in hun eigen tempo kennismaken met het museum met behulp van de audiotour. Naast de hoogtepunten van de collectie, worden ook de  geheimen van het oude kloostergebouw en het woonhuis van Willem van Oranje onthuld. De audiotour is in het Nederlands, Engels en het Duits verkrijgbaar en kost €2,50 (exclusief entree).

De familiespeurWIJZER is een combinatie van een kennisquiz met een bordspel en vol interactie. Het museum wordt ingezet als speelbord en de hele familie gaat actief aan de slag met diverse vragen en opdrachten. Kosten: €3,50 per familie (exclusief entree).

Jong en oud kunnen met de Cold Case speurkoffer de moord op Willem van Oranje onderzoeken. Want wat is er nou precies gebeurd op 10 juli 1584? Deelnemers kunnen hun eigen onderzoek met het officiële moordonderzoek vergelijken en kennismaken met diverse informatiebronnen en onderzoeksmethoden. Kosten: €5,- per koffer per familie (exclusief entree).

BRON: Museum Prinsenhof Delft

Lees ook:Lichtjesavond in Delft
Lees ook:Museum Prinsenhof behaalt recordaantal bezoekers
Lees ook:Verboden porselein bij Museum Prinsenhof Delft
Lees ook:De strandbeesten van Theo Jansen
Lees ook:Framing Vermeer in het Prinsenhof

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>