Dichten en muziek in het Stedelijk Museum Zwolle

Diverse activiteiten in het Stedelijk CREDITS: Stedelijk Museum Zwolle

In het Stedelijk Museum in Zwolle is de komende weken veel te beleven! In de werkplaats op de eerste verdieping zijn de kunstenaars, Luc Onderbeke en Firma Weijland, continu aan het werk. Ze tekenen, schrijven en vertellen er verhalen geïnspireerd door het industriële verleden van Zwolle en omstreken.

Op 13 en 14 maart zal dichter Wout Waanders uit Wintertuins agentschap zich aansluiten bij deze kunstenaars. Hij zal onder begeleiding van Jack Weijkamp, van Firma Weijland, en een Wintertuinredacteur een nieuwe tekst schrijven. Om het schrijfproces inzichtelijk te maken is het bespreken van de tekst toegankelijk voor het publiek. Ook zullen er twee voordrachtmomenten zijn.

Op 22 maart om 15.00 uur zal er een performance zijn door Suze Cramer, waarbij ze een deel van haar nieuwe programma ten gehore brengt. Dit is een bewerking van klassieke stukken van Bach en Escher die Suze verweeft met haar eigen repertoire. Het pianospel wordt omlijst door een verhalende performance door Jack Weijkamp en Luc Onderbeke.

Suze Cramer heeft lesgegeven op het conservatorium te Zwolle. Naast het geven van theater- en zanglessen werkt ze mee aan allerhande projecten waarbij muziek en theater samenkomen. Sinds 2 jaar werkt ze aan haar eigen programma’s waarin ze haar passie voor het Franse en Nederlandse chanson combineert met haar eigen composities en die van haar muzikanten.

Naast de museumentree hoeft niets extra betaald te worden om de performance mee te maken. Op de site staan overigens nog meer activiteiten!

BRON: Persbericht Stedelijk Museum Zwolle

Lees ook:Theatrale lezing in het Stedelijk Museum Zwolle
Lees ook:Etiquette in het museum: How to Visit an Art Museum?
Lees ook:Een dialoog met het eiland
Lees ook:Het museum als werkplaats: Kunst en arbeid
Lees ook:De Maakbare Mens in Zwolle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>