MuseumMaandag: speciaal voor de 65-plusser

Museummaandag op 19 mei en 23 juni LOGO: BankGiroLoterij

Op 19 mei 2014 openen meer dan twintig musea door heel Nederland speciaal hun deuren voor 65-plussers, hun mantelzorgers en vrijwilligers in het kader van MuseumMaandag. De deelnemende musea verzorgen op die maandag een exclusief programma, met rondleidingen, lezingen, workshops, films en de prachtige collecties en tentoonstellingen die de musea rijk zijn. Deze MuseumMaandag wordt gehouden in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds en de BankGiroLoterij.

De deelnemende musea zijn werkelijk in heel Nederland te vinden, van Zeeland tot Limburg en van Limburg tot Groningen en Friesland. De deelnemende musea zijn de volgende: Groninger Museum, Museum Drachten, Fries Scheepvaartmuseum, Nationaal Gevangenismuseum, Drents Museum, Klooster Ter Apel, Rijksmuseum Twente, CODA Apeldoorn, Luchtvaart Themapark Aviodrome, Museum Spakenburg, Cobra Museum, Scheepvaartmuseum, EYE, Rijksmuseum Volkenkunde, Museum Catharijneconvent, Flipje en Streekmuseum Tiel, Dordrechts Museum, Watersnoodmuseum, Zeeuws Museum, Nationaal Glasmuseum, Textielmuseum, Museum Het Valkhof, Van Abbemuseum, Limburgs Museum en Kasteel Hoensbroek.

Via de speciale website kunt u bekijken wat het programma is van de deelnemende musea. Hier staat ook wat u moet doen om zich aan te melden als bezoeker voor deze dag of eventueel als vrijwilliger in het museum.

Er is echter nog een MuseumMaandag en wel op maandag 23 juni. De BankGiroLoterij MuseumMaandag en de drie zorgorganisaties ServicePaspoort (regio Haarlem), Leef3.nu (Amersfoort e.o.) en Vivium Zorggroep (Gooi- en Vechtstreek) verzorgen dan een speciale dag voor hun leden. Het Teylers Museum (Haarlem), Museum Flehite en Mondriaanhuis (Amersfoort) en Singer Laren openen deze dag hun deuren. U hoeft niet per definitie lid te zijn van deze drie zorgorganisaties om de musea te bezoeken. Voor meer informatie kunt u hier terecht.

Lees ook:Creatieve explosie in Limburg
Lees ook:Roermond in de ban van het Cuypersweekend
Lees ook:ZomerExpo viert Valentijnsdag 2012
Lees ook:Vreemde gasten in Amersfoort
Lees ook:UNESCO verklaart valkenjacht tot werelderfgoed

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>