Koningin Beatrix opent Biënnale Kijkduin 2011

Lucy en Jorge Orta, Bottle Rack, 2011, 175 cm. Credit: Lucy + Jorge Orta

Koningin Beatrix zal op 1 juni aanstaande de zesde editie van de Biënnale Kijkduin (Den Haag) openen. Op de boulevard, in de duinen en het Deltaplein van Kijkduin zullen monumentale glas- en lichtkunstwerken tentoongesteld worden. Twintig kunstenaars lieten zich dit jaar inspireren door het thema: ‘Chemistry- Creating new Worlds’. De Biënnale is hierdoor tevens opgenomen inde VN programmering van het Internationale Jaar van de Chemie 2011.

Kijkduin zal er bijzonder spectaculair uitzien met onder andere de verlichte watertorens van Bruce Munro (UK), glasgeblazen ‘virussen’ van Luke Jerram (UK) en 100 kristallen ogen die s’nachts vanuit de Kijkduinse vuurtoren naar de mensen en de omgeving kijken. Dit kunstwerk Night Watch van het Engelse kunstenaarsduo Wokmedia, wordt s’nachts met LED- lampen verlicht, maar overdag kunnen de bezoekers pas bewonderen dat de oogpupillen binnenin prachtig beschilderd zijn door Chinese kunstenaars.

Dit jaar wordt er door de deelnemende kunstenaars alsmede de organisatie van de Biënnale meer aandacht aan het milieu besteedt. Zo wekt een zonnecollector op het duin overdag de energie die ‘s avonds nodig is om de kunstwerken met LED- lampen te verlichten en de kunstwerken van Lucy en Jorge Orta verwijzen naar de toenemende schaarste van schoon drinkwater.

De Biënnale Kijkduin kun je van 2 tot en met 26 juni bezoeken en er worden allerlei activiteiten georganiseerd die je op de website kunt vinden. De Biënnale Kijkduin vormt tevens het uitgangspunt voor het internationale glassymposium “Transparant Vision- the Art and Science of Glass” dat op 10 juni 2011 in het Gemeentemuseum te Den Haag zal plaatsvinden.

Lees ook:Biënnale Kijkduin geopend door Koningin Beatrix
Lees ook:Klaar voor de Amstelveen Triënnale 2014
Lees ook:Van papiermarkt tot papieraankoop in Rijswijk
Lees ook:Cultuurpaviljoen op Tong Tong Festival Den Haag
Lees ook:Het licht van Alvar Aalto

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>