Cultuurpaviljoen op Tong Tong Festival Den Haag

Indieguerillas, Urban Jungle Warfare B © TongTong Festival

Het is zeker de moeite waard om dit weekend een bezoek aan Den Haag te brengen omdat je er verschillende culturele evenementen kunt bezoeken. Zo is dit het laatste weekend van het Tong Tong Festival op het Malieveld (waar ook hedendaagse kunst uit Yogyakarta te zien is in het Cultuurpaviljoen), Den Haag sculptuur wordt binnenkort geopend, er is de Biënnale Kijkduin en via het strand kun je eventueel ook naar Scheveningen lopen om nog een blik te werpen op de zandsculpturen.

De Stichting Tong Tong (de oudste Indische culturele organisatie van Nederland) organiseert elk jaar het Tong Tong Festival om zo de kennis over de Indische cultuur te stimuleren. Dit is het grootste Euraziatische evenement ter wereld, waar op het Malieveld een soort Indische stad ontstaat. In de podiumkunsten, beeldende kunst, actualiteit en wetenschap wordt een cross- over van de oosterse en westerse cultuur gepresenteerd. Het is een cultureel festival, een beurs en een eetfestijn (kortom een feest voor de zintuigen), aldus de organisatie.

Anto Arief, Killer Solo Saxophone (Mixtape Project), 2010 © Tong Tong Festival

In het Cultuurpaviljoen kun je hedendaagse Indonesische kunst- en cultuurvormen bewonderen, waaronder werken van de kunstenaars Rolly, Anto Arief en Indieguarillas (twee kunstenaars uit Yogya). Rolly en Anto Arief worden beschouwd als de bekendste opkomende kunstenaars van Indonesië. Rolly is een ‘street artist’ en heeft in het Cultuurpaviljoen onder andere een mural gemaakt en Anto Arief maakt met zijn Mix Tape Project nieuwe muziekmixen met muziek dat je bijvoorbeeld als bezoeker aandraagt. De Indieguerillas zijn in Azië ook heel bekend met hun kunstwerken in een ‘kitsch pop stijl’ en ze hebben op uitnodiging van Heden en Kosmopolis drie maanden in Den Haag doorgebracht. In de werken die ze tijdens hun verblijf in Den Haag hebben gemaakt, wordt de beeldtaal uit de Wajang traditie gecombineerd met Pop Art. Deze werken zullen in het Cultuurpaviljoen tentoongesteld worden. Bovendien zullen alle kunstenaars op de Tong Tong Fair aanwezig zijn om ter plekke nieuwe werken te maken en op deze manier zijn bezoekers ook in de gelegenheid om eventuele vragen te stellen.

Lees ook:TodaysArt Festival Den Haag
Lees ook:Jury Amsterdam Light Festival maakt eerste selectie
Lees ook:Ans Markus wint Rembrandt van Rijn Prijs 2014
Lees ook:Open Border Festival past programma aan op actualiteit
Lees ook:A Call for Concepts voor Amsterdam Light Festival 2017-2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>