Klaar voor de Amstelveen Triënnale 2014

De uitnodiging voor de Amstelveen Triënnale CREDITS: organisatie Amstelveen Triënnale

Vanaf 13 juni staat Amstelveen een maand lang in het teken van de Amstelveen Triënnale. Dit is een driejaarlijkse beeldende kunsttentoonstelling voor professionele beeldend kunstenaars die in Amstelveen woonachtig en/of werkzaam zijn. De tentoonstelling geeft een dwarsdoorsnede van de kunstbeoefening in Amstelveen.

De Triënnale vindt eens in de drie jaar plaats. Er vonden Triënnales plaats in de jaren 1998, 2001, 2004, 2007 en 2010. De 6e editie, die dit keer niet drie maar vier jaar later plaatsvindt, wordt gecombineerd met de viering van ‘50 jaar Amstelveen’ en zal de grootste Triënnale tot nu toe zijn. Tijdens de Amstelveen Triënnale kunnen bezoekers naar exposities in het Cobra Museum, Galerie Amstelveen/Kunstuitleen en Museum Jan van der Togt. Ook de gemeente Amstelveen en K2G doen mee aan de Triënnale. Op die manier wordt gepoogd een groter podium te bieden aan zoveel mogelijk kunstenaars. Tevens moet het publiek zo gedurende een langere periode in staat gesteld worden kennis te maken met al het moois dat Amstelveense kunstenaars te bieden hebben.

Omdat er gekozen is voor een nieuwe opzet, komt de Aemstelle prijs te vervallen. Het geldbedrag wordt voortaan aangewend om een catalogus te realiseren waarin alle deelnemende kunstenaars met werk vertegenwoordigd zijn. Bij de Triënnale verschijnt ook een catalogus. Deze is te koop bij de deelnemende instellingen.

De opening is op vrijdag 13 juni en start met een wandeling door Amstelveen . De wandeling start om 17.00 uur bij de Kunstuitleen en loopt via het Cobra museum (17:45), K2G (18:15) naar de finish om 19:00 uur bij Museum Jan van der Togt.

Lees ook:Rijswijk Textiel Biënnale 2015 komt er aan!
Lees ook:Megagroot kunstwerk voor de Koning
Lees ook:Biënnale Gelderland is klaar voor de Reload
Lees ook:Cobra Kunstprijs 2011 gewonnen door Nathaniel Mellors
Lees ook:Ans Markus eert couturiers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>