Britse kunstenaar Hayden Kays bezoekt eigen veiling in Maastricht

Eind oktober organiseert Vintage Deluxe een veiling van 50 kunstwerken van de Britse kunstenaar Hayden Kays. Deze unieke veiling is in samenwerking met Catawiki tot stand gekomen en wordt symbolisch afgesloten met een bezoek van de kunstenaar zelf.

Hayden Kays wordt vaak omschreven als een van de meest provocatieve kunstenaars van zijn generatie. Zijn werk is geïnspireerd door de Pop-art uit de jaren ’50 (bijvoorbeeld Andy Warhol) en de kunstbeweging Young British Artists uit de jaren ‘90. Hayden Kays exposeerde samen met o.a. Damien Hirst bij beroemde galerieën, zoals Saatchi & Saatchi in Londen. Bekende verzamelaars van zijn kunstwerken zijn bijvoorbeeld Chris Martin en Jude Law. Ook ’s werelds bekendste straatkunstenaar Banksy is een bewonderaar.

Winkel en kunstplatform Vintage Deluxe in Maastricht organiseert in samenwerking met Catawiki een veiling van 50 kunstwerken van Hayden Kays. Catawiki is een snelgroeiende Nederlandse veilingsite. Elke maand trekt de site miljoenen bezoekers vanuit de hele wereld. Hubert Kalkman, eigenaar van Vintage Deluxe en verzamelaar van het werk van Hayden Kays, stelt tijdens de veilingdagen de kunstwerken tentoon in zijn winkel. Zo kunnen liefhebbers de kavels met eigen ogen bekijken. Bieden gaat online via Catawiki.nl. Hayden Kays zal bij de afsluiting van de veiling op 29 oktober bij Vintage Deluxe aanwezig zijn. Kopers kunnen het werk dat weekend bij de kunstenaar zelf ophalen.

De veiling heet ‘Hayden Kays Artchive’ en bestaat uit 50 kunstwerken uit de periode 2006-2016. De veiling loopt van 14 tot en met 29 oktober. Vintage Deluxe is in deze periode 7 dagen per week open. Op 29 en 30 oktober is Hayden Kays op de winkelvloer aanwezig.

BRON: Persbericht Vintage Deluxe

Lees ook:Gaat veiling van Kay Saatchi’s kunstwerken record breken?
Lees ook:Anton Pieck in de veiling
Lees ook:Christie’s veilt meesterwerken van Francis Bacon
Lees ook:Artoholic Charles Saatchi
Lees ook:Catawiki en Excellent Art bundelen krachten voor veiling werken Peter Donkersloot

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>