Van Gogh levert bijna 50 miljoen euro op

Een van de laatste werken van Van Gogh CREDITS: Sotheby’s

Een werk van Vincent van Gogh heeft op een veiling van Sotheby’s in New York bijna 50 miljoen euro opgeleverd. In totaal werd 49,3 miljoen euro voor het werk neergeteld. Deze verkoopprijs is fors hoger dan verwacht. In dollars was vooraf gerekend op een prijs van 30 tot 50 miljoen dollar, uiteindelijk werd het dus verkocht voor 61,8 miljoen dollar. 

Dat het werk van Van Gogh zoveel opleverde is ook weer niet heel vreemd. Het is één van zijn laatste werken. Stil Leven, Vaas met Madeliefjes en Klaprozen (Nature Morte, Vase aux Marguerites et Coquelicots) werd door Van Gogh gemaakt om en nabij 16 en 17 juni 1890, slechts enkele weken voor hij stierf op 29 juli 1890. De authenticiteit van het werk is vastgesteld door het Van Gogh Museum in Amsterdam. Hoewel het werk voor meer dan verwacht werd verkocht, is het geen record. Dat record staat op 82,5 miljoen dollar.

 

Lees ook:Six Self Portraits van Andy Warhol levert ruim 30 miljoen dollar op
Lees ook:De top-10 topstukken van Sotheby’s 2014
Lees ook:Georgia O’Keeffe breekt veilingrecord voor vrouwelijke kunstenaar
Lees ook:Recordopbrengst voor een Titiaan
Lees ook:Erven Malevitsj innen zestig miljoen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>