Erven Malevitsj innen zestig miljoen

De Suprematistische
compositie
van Kasimir Malevitsj is zoals verwacht geveild voor zestig miljoen dollar. Nimmer werd op een veiling zoveel betaald voor een schilderij van de Russische kunstenaar. Het was het topstuk op een tamme veilingavond van Sotheby's in New York. Vijfentwintig van de zeventig kunstwerken bleven onverkocht. Sotheby's inde bijna 224 miljoen dollar, terwijl het veilinghuis op minstens 337 miljoen had gerekend.

Lees ook:Geen kopers voor schedels Damien Hirst
Lees ook:Oude meester lijdt onder crisis
Lees ook:44 kunstwerken voor ruim $170 miljoen
Lees ook:Six Self Portraits van Andy Warhol levert ruim 30 miljoen dollar op
Lees ook:Van Gogh levert bijna 50 miljoen euro op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>