Voor mijn eerste liefde, door Mozart

Het portret van Mozart voor Maria Anna CREDITS: Sotheby’s

Iedereen kent Mozart om zijn muziek, maar de componist was ook op andere vlakken een kunstenaar. Het maken van zelfportretten bijvoorbeeld. Bij veilinghuis Sotheby’s wordt op 20 november een zeldzaam zelfportret van Mozart geveild. Het portret is één van de slechts twee authentieke schilderijen van Mozart die nog in particuliere handen is. 

Bijzonder aan het werk is dat het een werk uit liefde is van de componist. Mozart gaf het miniatuur portret aan zijn nicht Maria Anna Thekla Mozart in ruil voor een werk van haar. Op het portret staat de dan 21-jarige Mozart afgebeeld. Het is één van de weinige werken van Mozart in kleur en het is zelfs nooit gereproduceerd in kleur. Naast het portret wordt ook nog een serie van brieven geveild die de relatie tussen de componist en Maria Anna beschrijft. De verwachting is dat het werk van Mozart zo’n 200.000 tot 300.000 Britse pond op zal leveren.

Lees ook:Portretmarathon voor onderzoek naar MS
Lees ook:Kadootje Marlene Dumas geveild
Lees ook:Museum Van Loon presenteert Opera in de Grachtentuin
Lees ook:Veiling vermaarde foto’s Picasso en Warhol
Lees ook:Koopje?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>