Koopje?

Altijd al een kunstwerk willen hebben dat ooit in een museum te bewonderen was? Wees er dan snel bij! Op 27 januari aanstaande zullen diverse musea bekende, maar vooral ook minder bekende werken, verkopen tijdens de “Important Old Master Paintings” veiling bij Sotheby’s in New York.

Tijdens deze veiling zullen er onder andere 32 werken worden geveild die tot de collectie van het Cleveland Museum of Art (Ohio,VS) behoren. De schilderijen die hierboven staan afgebeeld zullen ook worden geveild als set. Deze zijn door een navolger van de beroemde Giovanni Battista Tiepolo geschilderd. Voor deze werken moet een iets beter gevulde beurs worden meegenomen; de geschatte verkoopprijs is namelijk $200.000,- tot $300.000,-.

Het museum hoopt op deze manier geld vrij te maken voor de aanschaf van nieuwe werken.

Lees ook:Sotheby’s veilt werken Botero en Kahlo
Lees ook:Kunstenaars veilen werk in Rotterdam
Lees ook:Nederlandse stukken onder Londense veilinghamer bij Sotheby’s
Lees ook:Bekende Nederlanders beschilderen olifanten
Lees ook:Picasso brengt miljoenen op voor de wetenschap

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>