Kunstenaar Mike Kelley overleden

De LA Times bericht vandaag dat het levenloze lichaam van Mike Kelley is gevonden in zijn huis in een buitenwijk van Los Angeles. Op dit moment is de politie nog bezig zijn met een onderzoek. Verschillende bronnen melden echter dat het om zelfmoord zou gaan. Mike Kelley wordt in de internationale kunstwereld beschouwd als één van de belangrijkste kunstenaars die sinds de jaren zeventig naar voren is gekomen.  Kelley is 58 jaar oud geworden.

Mike Kelley heeft tijdens zijn leven al een grote naam opgebouwd en heeft onder andere solo-tentoonstellingen in het Louvre, het LACMA en het Van Abbe Museum gehad. Verder heeft hij meegewerkt aan verschillende biënnales en als het Stedelijk Museum weer zal heropenen dan kunnen we daar een retrospectief van zijn werk bewonderen. Deze staat daar gepland als de openingstentoonstelling.

Lees ook:Mike Kelley in het Stedelijk Museum
Lees ook:Half miljoen voor Stedelijk Museum
Lees ook:Stedelijk dreigt collectie te verliezen
Lees ook:Greenbox Museum krijgt concurrentie vanuit de VS
Lees ook:Rutger Brandt Gallery opent in nieuwe ruimte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>