Kanye West in het MoMA

R&B sterren inhuren om fondsen voor een museum te werven lijkt helemaal hip te zijn. Eerder werd al bekend gemaakt dat Janet Jackson in het Louvre zal optreden en vrijdag maakte het MoMA bekend dat Kanye West zal optreden bij hun jaarlijkse fundraiser “Party in the Garden”.

Deze “Fundraiser” zal 10 mei aanstaande plaatsvinden in de Abby Aldrich Rockefeller beeldentuin van het MoMA . De opbrengst zal ingezet worden voor het dagelijkse onderhoud van onder andere diezelfde tuin, tentoonstellingen en de educatieve activiteiten van het museum. Een tafel voor de gehele avond kost $25.000,- tot $100.000,-. Kaartjes voor de afterparty, waar het concert van Kanye West een onderdeel van uitmaakt, zijn er al vanaf $150,-.

Kanye West volgde zelf in het verleden ook een opleiding aan een kunstacademie, deze maakte hij echter nooit af. Dat Kanye nog steeds een kunstliefhebber is, toonde hij bijvoorbeeld door kunstenaar George Condo zijn albumhoes voor Twisted Fantasy te laten ontwerpen. Moderne kunst en Kanye West lijken dus goed samen te gaan.

Ik ben benieuwd of we binnenkort ook nog kunnen genieten van de muzikale uitspattingen van Lange Frans in één van de Nederlandse musea.

Lees ook:MoMA’s Party in the garden groot succes
Lees ook:George Condo in Museum Boijmans van Beuningen
Lees ook:Damien Hirst ontwerpt voor Red Hot Chili Peppers
Lees ook:Kunstkritiek via Twitter
Lees ook:MoMA gaat uitbreiden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>