Inbreker rooft 100 miljoen euro

Nature morte aux chandelier - Fernand Léger (1922)

Het Stedelijk Museum van Parijs is op kinderlijke wijze beroofd van vijf kostbare schilderijen.  Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris mist schilderijen van Picasso, Matisse, Braque, Modigliani en Léger. De geroofde kunst is naar schatting 100 miljoen euro waard, zo berichten diverse Franse media, waaronder Le Figaro.

Een inbreker heeft de schilderijen woensdagnacht via een klein raam mee naar buiten genomen. Cultuurwethouder Christophe Girard bevestigde donderdag dat het gaat om de schilderijen Pigeon aux petits pois van Pablo Picasso, La Pastorale van Henri Matisse, L’olivier près de L’Estaque van George Braque, La femme à l’éventail van Amedeo Modigliani en Nature morte, chandeliers van Fernand Léger.

De politie van Parijs is nu druk op zoek naar de inbreker die door de bewakingscamera’s van het museum op video is vastgelegd. Het is vooralsnog een raadsel hoe de dief zo kinderlijk eenvoudig heeft kunnen toeslaan. Cultuurwethouder Christophe Girard vertelt in bovenstaande video dat hij niet beter weet dan dat het museum goed wordt bewaakt.

Lees ook:De Stein collectie gereconstrueerd in Parijs
Lees ook:Matisse tot Malevich aan de Amstel
Lees ook:Haags Gemeentemuseum leent topstukken van Centre Pompidou
Lees ook:Kunst app van de week: iCubist
Lees ook:Juwelenroof op kunstbeurs Tefaf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>