Kampen heeft geen geld voor stadsgezicht

Kampen - Cornelis Springer (1861)

De gemeente Kampen zoekt nog steeds naar geld voor het stadsgezicht van Cornelis Springer dat vorig jaar bij Christie’s werd gekocht.

Kampen bemachtigde het schilderij voor 340.000 euro op een veiling in april 2008. Het kostbare kunstwerk werd in alle haast gekocht in de verwachting dat het zou kunnen worden gefinancierd met steun van particuliere geldschieters. Ook zou het Stedelijk Museum Kampen meebetalen door enkele minder waardevolle stukken te verkopen.

Anderhalf jaar later is de financiering nog steeds niet rond, meldt het regionale dagblad de Stentor. Rijke kunstliefhebbers houden hun hand op de knip en het museum treuzelt bij de verkoop van stukken uit zijn collectie. “Ik denk dat in de haast de mogelijkheden voor financiering niet helemaal precies zijn uitgezocht”, zegt wethouder Wouter Ruifrok nu met gevoel voor understatement in de Stentor.

Springer’s stadsgezicht is overigens van dinsdag tot en met zaterdag te bewonderen in het Stedelijk Museum Kampen.

Lees ook:De wereld van Barbara Polderman
Lees ook:Amerikaanse musea voelen kredietcrisis
Lees ook:Rijksmuseum verwerft aquarellen J.A. Knip
Lees ook:Bouw Caspar-David Friedrich museum vertraagd
Lees ook:Stedelijk Museum ontvangt bijzonder stuk van Erik Andriesse

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>