De wereld van Barbara Polderman

Een van de werken van Barbara Polderman CREDITS: Barbara Polderman, Stedelijk Museum Kampen

Een van de werken van Barbara Polderman CREDITS: Barbara Polderman, Stedelijk Museum Kampen

In het Stedelijk Museum Kampen is vanaf 11 april aanstaande een expositie te zien met beelden en collages van Barbara Polderman. Barbara Polderman laat in haar werken zowel mensen als dieren figureren, die daarbij in een liggende of staande houding ze de toeschouwer in hun eigen wereld trekken.

De beelden zien er natuurgetrouw uit en tonen de mens en het dier in hun kern. De beelden worden door Polderman op anatomisch vakkundige wijze opgebouwd. Daarvoor gebruikt ze onder meer kippengaas, papier-maché en polyester. Die basis van deze materialen wordt vervolgens bewerkt met diverse stoffen, bont, stukjes vloerkleed, linten en touw. Gebruikte en nieuwe materialen worden door de kunstenares door elkaar gebruikt.

De beelden en collages die getoond worden in het Stedelijk Museum Kampen bieden een diepere laag dan hetgeen getoond wordt. De beelden en collages tonen ook de emoties die het leven met zich meebrengt en in sommige gevallen vormt het eigen leven van Polderman het vertrekpunt voor een werk. De werken van Barbara Polderman kunnen dan ook als intiem gezien worden, een blik in het leven van de schepper, maar tegelijkertijd bieden ze voldoende ruimte voor een eigen interpretatie.

De tentoonstelling van Barbara Polderman is te zien tot en met 14 juni 2015.

BRON: Stedelijk Museum Kampen.

Lees ook:Barbara Hepworth in het Kröller-Müller
Lees ook:Kampen heeft geen geld voor stadsgezicht
Lees ook:Stripboek over leven Vincent van Gogh
Lees ook:Henk Verbeek in Roermond
Lees ook:Nog even: Jeff Wall in het Stedelijk Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>