Dordrecht wordt toch het mekka van Calvijn

Mode-ontwerper en beeldend kunstenaar Aziz onthult op vrijdag 4 september eindelijk zijn beeld Het mekka van Calvijn.

EO-man Arie Boomsma, FNV’ster Agnes Jongerius en diverse andere prominenten nemen volgens Aziz vrijdag deel aan een performance die Dordrecht zal “omtoveren tot een hedendaags bedevaartsoord”.

Het beeld van vier bij vier meter wordt tijdens de performance onthuld op Het Hof, vlak voor het Augustijnerklooster in Dordrecht. De gemeente heeft een vergunning afgegeven, ondanks protesten uit kerkelijke kring.

Het beeld vertoont enige gelijkenis met de ka’aba, de metershoge kubus waar jaarlijks miljoenen islamitische Mekka-gangers omheen lopen. Leden van de hervormde Augustijnenkerk zijn tegen het beeld. Ze vinden het ongepast dat een belangrijk symbool voor moslims komt te staan op een voor christenen belangrijk plein.

De Marokkaans-Nederlandse ontwerper Aziz Bekkaoui maakte zijn beeld op uitnodiging van het Centrum Beeldende Kunst Dordrecht ter viering van 500 jaar Calvijn.

Lees ook:Relletje om Mekka van Calvijn
Lees ook:Dordrechts Museum verwelkomt 100.000e bezoeker bij Willem II-Kunstkoning
Lees ook:De zomer in de kunstbol in Dordrecht
Lees ook:Borstbeeld Annie M.G. Schmidt gestolen
Lees ook:Rachid Koraïchi wint Jameel Prize 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>