Borstbeeld Annie M.G. Schmidt gestolen

Het borstbeeld van Annie M.G. Schmidt in Kapelle is gestolen. Annie’s buste is door onverlaten van de sokkel gerukt. De dieven hebben maandagnacht of dinsdagochtend toegeslagen in het doorgaans zo keurige Kapelle.

De buste werd in november onthuld in de tuin van de Hervormde Kerk in Kapelle. Het beeld is in 1992 gemaakt door beeldend kunstenaar Frank Rosen. Het stond lange tijd in het Letterkundig Museum in Den Haag voordat het naar de geboorteplaats van Annie M.G. Schmidt verhuisde.

Lees ook:Anne Frank in olieverf bij Madame Tussauds
Lees ook:Onthulling Beeld van de Koning door AFK
Lees ook:Den Haag Sculptuur zomer 2010
Lees ook:Rembrandt in de Nieuwe Kerk te Amsterdam
Lees ook:Buste Vincent van Gogh terecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>