Textiel van het TextielMuseum

Viktor & Rolf maken huishoudtextiel voor het TextielMuseum CREDITS: Philip Riches

Het TextielMuseum lanceert op 21 november een nieuw label onder de naam by TextielMuseum. Het gaat om een label voor huishoudtextiel met tafelgoed en droogdoeken van topontwerpers als Studio Job, Scholten & Baijings, Studio Makkink & Bey en Studio Bertjan Pot. Het toonaangevende modeduo Viktor&Rolf heeft bovendien speciaal voor by TextielMuseum de collectie Graffiti ontworpen. Via de nieuwe webshop by.textielmuseum.nl kunnen vanaf vandaag pre-orders worden geplaatst.
De rijke collectie van het TextielMuseum en het vakmanschap van het TextielLab worden op een krachtige manier gebundeld in by TextielMuseum. Dit nieuwe label presenteert een spraakmakend assortiment met huishoudtextiel ontworpen door topontwerpers. De museumcollectie, meer dan 100 jaar verzameld erfgoed op het gebied van kunst en vormgeving, is een belangrijke inspiratiebron. Het TextielLab vertaalt het verhaal van de ontwerper met moderne technieken naar fraaie en onderscheidende producten. Op deze manier zet het TextielMuseum een eerste stap in het cultureel ondernemerschap en brengt zo topdesign met een verhaal in huis. Bij succes worden de opbrengsten van het label ingezet om het aanbod van educatieve programma’s en tentoonstellingen verder te verbeteren.

Het TextielMuseum zocht de samenwerking op met de wereldberoemde modeontwerpers Viktor&Rolf, die met typisch herkenbare ontwerpen van droogdoeken en een schitterend tafellaken met bijbehorende servetten het label verrijken. Graffiti is een terugkerend element in de provocerende couture van Viktor&Rolf en vormt de basis voor de ontwerpen. Op de producten staat pontificaal een vette graffiti tag in Delftsblauw waar de verf nog van af lijkt te druipen. Het bloemenmotief van het tafelgoed en de servetten, alsmede het blokkenpatroon van de droogdoeken die de basisdessins vormen, zijn geïnspireerd op de rijke damast- en droogdoekcollectie van het TextielMuseum. Met deze typische Viktor&Rolf ontwerpen wordt dineren en afdrogen groots en meeslepend.

Het label by TextielMuseum presenteert niet alleen ontwerpen van Viktor&Rolf maar ook ontwerpen van Studio Job, Studio Bertjan Pot, Scholten & Baijings, Studio Makkink & Bey, Studio Van Eijk & Van der Lubbe, Studio Wieki Somers, Kiki van Eijk, Raw Color, Studio Formafantasma, Christien Meindertsma, Leendert Masselink, Mara Skujeniece, Pieke Bergmans, Studio Minale Maeda, Marc Mulders, Peter Struycken, Glithero, Kitty van der Mijll Dekker en Ineke Hans. Op vrijdag 21 november wordt by TextielMuseum vanaf 17 uur feestelijk gelanceerd bij conceptstore Frozen Fountain in Amsterdam. Vanaf vandaag is de webshop by.textielmuseum.nl online en is het mogelijk om pre-orders te plaatsen. Vanaf 21 november start de officiële verkoop in de TextielShop van het TextielMuseum, via de webshop en bij conceptstore Frozen Fountain. De aansluitende tentoonstelling ‘by TextielMuseum presents Bye TextielMuseum’, die vanaf 14 december te zien is in het TextielMuseum, presenteert het vernieuwde assortiment met huishoudtextiel ontworpen door topontwerpers op verrassende wijze.

Lees ook:Viktor & Rolf maken kunst
Lees ook:Stofontwerpen van Karel Appel in Gemeentemuseum Den Haag
Lees ook:Ans Markus eert couturiers
Lees ook:Gratis winkelen bij graffiti-artiest Banksy
Lees ook:De ArtBag van Pauline van Dongen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>