Museum Van Loon & Tassenmuseum Hendrikje introduceren tijdelijk combiticket

Mode bij Van Loon CREDITS: Affiche Museum Van Loon

Op 3 maart opende Museum Van Loon de high fashion tentoonstelling Mode bij Van Loon. De tentoonstelling gaat in op de Europese High Society mode vanaf 1850. Tegelijkertijd is in Tassenmuseum Hendrikje de tentoonstelling Street Couture te zien, waarbij het museum het spanningsveld opzoekt tussen haute couture en global Street Fashion. Om het beste van twee werelden te combineren is er nu tijdelijk een combiticket beschikbaar. Beide musea zijn immers gevestigd in een historisch Amsterdams grachtenpand en bevinden zich op nog geen 500 meter afstand van elkaar. Voor modeliefhebbers is een bezoek aan beide tentoonstellingen dan ook de perfecte combinatie. Daarom geldt er  tot en met 30 mei 2016 een combiticket. Bij het bezoek aan één van de musea, ontvangen bezoekers 3 euro korting op het entreeticket voor het volgende museum. Het is mogelijk om bij elk museum te starten.

Beide musea hebben mooie tentoonstellingen te bieden voor dit combiticket.

Museum Van Loon werpt licht op de Europese High Society mode uit de periode 1850 tot heden. Mode bij Van Loon toont portretten, fotografie, originele kledingstukken en accessoires in de salons en slaapkamers van het huis. De tentoonstelling geeft een inzicht in de persoonlijke voorkeuren en keuzes van de familieleden op het gebied van portret en mode. Op de tentoonstelling zullen meerdere bruiklenen van het Tassenmuseum te zien zijn. Voor meer informatie zie www.museumvanloon.nl.

Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam presenteert tot en met 5 juni 2016 de tentoonstelling Street Couture. In deze tentoonstelling zoekt het Tassenmuseum het spanningsveld op tussen haute couture en global Street Fashion. De stijl Street Couture draait om mix and match: high end fashion laat zich combineren met street fashion, sports met pop culture en Dutch met European design. In de tentoonstelling worden couture klassiekers uit de collectie van het museum gecombineerd met street fashion uit verschillende werelddelen. Ook staat de invloed van street fashion op couturiers centraal. Voor meer informatie zie www.tassenmuseum.nl.

Lees ook:Viktor & Rolf maken kunst
Lees ook:Tentoonstellingen Groninger Museum internationaal gewild
Lees ook:Van Ferdinand Bol tot Jan Veth wordt verlengd
Lees ook:Mart Visser exposeert in Maastricht
Lees ook:Sinterklaas bezoekt Museum van Loon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>