Hermitage Amsterdam 31 uur open

De Russiche president Medvedev en koningin Beatrix openden de Hermitage Amsterdam op een leuk feestje met een speciaal ballet van Hans van Manen, muziek van Moessorgski en een spectaculair vuurwerk.

Het Amsterdamse satellietmuseum van de Hermitage in Sint-Petersburg trapt af met de tentoonstelling Aan het Russische Hof, met ruim 1800 objecten van de zes tsaren die Rusland in de 19de eeuw regeerden voordat de communisten begin 20ste eeuw de macht grepen. Meubels, kleding, sieraden én schilderijen geven een beeld van het leven aan het hof. Een klein voorproefje van de tentoongestelde stukken vind je hier.

Het ziet er naar uit dat de Hermitage elk half jaar pakweg 2000 andere stukken van Sint-Petersburg naar Nederland haalt. Voor het najaar belooft het museum ons De wortels van de moderne  kunst, met veel schilderijen van Matisse en Picasso.

De nieuwe Hermitage Amsterdam is gevestigd aan de Amstel 51 in Amsterdam. Als je van buiten de stad komt, kun je het beste de metro naar halte Waterlooplein nemen. Vanaf daar loop je via de uitgang Nieuwe Herengracht in een paar stappen naar het museum. Dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur en op woensdag tot 20.00 uur.

Lees ook:Hermitage massaal bezocht
Lees ook:Matisse tot Malevich aan de Amstel
Lees ook:Eerste dag Hermitage Amsterdam
Lees ook:Hermitage Amsterdam verwelkomt in 2014 375.000 bezoekers
Lees ook:Hermitage Rusland brengt Hollandse meesters terug naar Nederland

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hermitage Amsterdam 31 uur open

  1. nel van lunteren

    ik was verrast door de geweldige opzet en uitvoering van de hermitage, echter, teleurgesteld over het feit dat bekend was gemaakt dat e.e.a. gratis was. Dit bleek niet zo te zijn en daardoor waren veel mensen genoodzaakt een entreegeld te betalen. Als je met je gezin was gekomen en kennissen had warm gemaakt voor een unieke gebeurtenis viel dit wel erg tegen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>