Hermitage Amsterdam verwelkomt in 2014 375.000 bezoekers

Paul Spies (directeur Amsterdam Museum) en Cathelijne Broers (directeur Hermitage Amsterdam)
Foto Evert Elzinga

Hermitage Amsterdam heeft in het jaar 2014 maar liefst 375.000 bezoekers mogen verwelkomen. In 2014 waren er vijf tentoonstellingen te zien: Gauguin, Bonnard, Denis. Een Russische liefde voor Franse kunst; Expeditie Zijderoute, schatten uit de Hermitage;  Dining with the Tsars. Breekbare schoonheid uit de Hermitage; de kunstexpositie van de Hermitage voor Kinderen en tenslotte bovengenoemde Hollanders van de Gouden Eeuw, de samenwerking tussen Hermitage Amsterdam en het Amsterdam Museum met aanvullende bruiklenen van het Rijksmuseum.

Overigens zijn de bezoekcijfers van 22 tot en met 31 december 2014 geschat. De bezoekcijfers van 2014 zullen die van 2013 evenaren, toen 381.000 mensen de Hermitage Amsterdam bezochten.

Op 27 november van dit jaar verwelkomde de Hermitage Amsterdam de presentatie Hollanders van de Gouden Eeuw met haar nieuwe samenwerkingspartner Amsterdam Museum. Hiermee is in het jubileumjaar een wens in vervulling gegaan om in het zeventiende-eeuwse gebouw naast tentoonstellingen uit de collectie van de State Hermitage Museum in Sint-Petersburg onder hetzelfde dak ruimte te bieden aan tentoonstellingen uit andere kunstcollecties. Hiermee zijn de beide tentoonstellingsvleugels permanent in gebruik.

In 2014 bezochten ruim 10.000 Amsterdamse basisschoolleerlingen de Hermitage voor Kinderen voor het schoolprogramma, het talentenprogramma Hermitage Atelier en de Hermitage Academie. In 2015 staan er nog diverse exposities op het programma. Op 28 maart 2015, in het jaar van de Waterloo-herdenkingen, is de publieksopening van de tentoonstelling Alexander, Napoleon en Joséphine. Een verhaal van vriendschap, oorlog en kunst uit de Hermitage. De lopende tentoonstelling Dining with the Tsars, breekbare schoonheid uit de Hermitage is nog te bezoeken tot en met 1 maart 2015. Hollanders van de Gouden Eeuw blijft tot eind 2016.

Lees ook:Hermitage Amsterdam verwelkomt in 2015 444.000 bezoekers
Lees ook:Hermitage Amsterdam verwelkomt 50.000e bezoeker Dining with the Tsars
Lees ook:Tentoonstelling Expeditie Zijderoute trok ruim 173.000 bezoekers
Lees ook:Valentijn in Hermitage Amsterdam
Lees ook:Feestelijk korenweekend in Hermitage Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>