Google zet 10 miljoen foto’s LIFE online

Google zet de komende maanden tien miljoen foto’s van het vermaarde blad LIFE online. De eerste twee miljoen foto’s staan al in het nieuwe foto-archief. De rest volgt snel, belooft software-ontwerper Paco Galanes op het Google-Blog.

Een van de favoriete foto’s van Paco Galanes en zijn collega’s is bovenstaande foto die Alfred Eisenstaedt in 1963 in Parijs maakte van kinderen die vol emotie het spel in een poppenkast volgen. Voor LIFE werkten naast Eisenstaedt nog veel andere fotografen die meer dan een snelle nieuwsfoto wilden maken.

.

Klik hier voor meer kunstnieuws op kunst.blog.nl.

.

Lees ook:Marilyn Monroe, icoon op alle fronten
Lees ook:Haags Gemeentemuseum leent topstukken van Centre Pompidou
Lees ook:Plof! Europese museumsite crashed
Lees ook:Grootste fototentoonstelling over Atget in Nederland
Lees ook:Fotograaf signeert puzzel Vogue Italië

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>