Europees museum van het jaar 2011: de genomineerden

De genomineerden voor de “European Museum of the Year Award 2011”(EMYA) zijn bekend. Van de 34 genomineerde musea zijn er twee uit Nederland: het Airborne Museum in Oosterbeek en het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Andere genomineerden zijn onder andere het Magritte Museum, het Victoria and Albert Museum en het Museum of Contemporary Art Zagreb.

De EMYA wordt al sinds 1977 uitgereikt aan een museum dat in de twee voorgaande jaren is opgericht danwel aan een museum dat is uitgebreid of vernieuwd in de afgelopen twee jaar. Het Catherijneconvent (1980), het Zuiderzee Museum(1984) en het Nationaal Historisch Museum (2005) hebben deze prijs al eens gewonnen.

Het European Museum Forum zal de winnaar kiezen en op 21 mei in Bremen bekend maken. Alle genomineerden kun je hier vinden.

Lees ook:Huis van Hilde genomineerd voor European Museum of the Year Award
Lees ook:Europees museum van het jaar: de winnaars van 2011
Lees ook:Nationaal Historisch Museum wint ‘Best of the Web Award’
Lees ook:Stemmen op kunstenaar van het jaar 2012
Lees ook:Vier genomineerden Prix de Rome 2015 exposeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>